16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima ediţie Craiova CoverFest

Prima ediţie Craiova CoverFest

Din nevoia de promovare a artiştilor locali, dar şi din dorinţa de a atrage publicul craiovean către o muzică de calitate, vineri, 22 iunie,
se va desfăşura în oraşul nostru prima ediţie a evenimentului Craiova CoverFest

Craiova CoverFest este gândit ca un concert de tip „tribute night“, în care patru trupe locale vor cânta melodiile unor artişti sau formaţii de rang internaţional. Principala diferenţă faţă de o seară clasică de tip tribut constă în fraternitatea acestor patru nume locale, care se reunesc pe aceeaşi scenă pentru a arăta că în Craiova se cântă muzică bună. În plus, iniţiatorii acestui proiect îşi doresc să stârnească interesul tinerilor talentaţi din oraş care îşi formează trupe, sperând ca acest festival să devină, la următoarele ediţii, şi o rampă de lansare pentru noile formaţii locale.
Sorin Pătru, toboşarul trupei Magazinul de Muzică, unul dintre iniţiatorii acestui eveniment, ne-a mărturisit că totul a fost pus la cale de oameni pasionaţi, care cred în talentul local şi care, deşi există în peisajul muzical de ceva timp, încearcă să aducă un suflu nou prin acest spectacol care depăşeşte anvergura concertelor de club: „Iniţiativa noastră a fost foarte bine primită şi ne-a făcut să simţim că era momentul să se întâmple aşa ceva în Craiova. Totul a fost realizat cu un buget redus, însă oamenii au pus umărul din solidaritate şi din pasiune pentru crearea acestei prime ediţii CoverFest. Ne dorim să fie o seară frumoasă, să adunăm un public care iubeşte muzica şi acesta să fie numai începutul. La anul, poate vom reuşi să aducem şi un invitat, avem idei, important este ca proiectul nostru să se bucure de succes şi să ne dea curaj“.
Vineri seară, de la ora 21.00, într-un spectacol de aproximativ două ore şi jumătate, îi vom asculta pe Red Cat Bone, No Antidote, Sin Cup şi pe cei de la Magazinul de Muzică. Formaţiile selectate pentru această primă ediţie au o activitate consistentă în cluburile din Craiova şi au susţinut concerte şi în alte oraşe din ţară, fiind o alegere inspirată pentru debutul acestui festival local.
Fiecare dintre cele patru trupe va cânta şase-şapte piese din repertoriul unui artist sau a unei trupe cunoscute, apropiate de propriul gen abordat. Sin Cup va interpreta melodiile formaţiei Moloko, un duo britanic al cărui stil muzical se învârte în zona electro-pop, jazz, trip-hop. No Antidote va cânta Pink, iar Red Cat Bone ne va aduce muzica legendarei trupe rock The Doors. Magazinul de Muzică a ales, pentru această seară-tribut, una dintre cele mai reprezentative trupe ale rockului românesc: Phoenix. Publicului îi sunt rezervate şi câteva surprize, dar va trebui să fiţi prezenţi la eveniment pentru a le afla, aşa că încercaţi să nu vă faceţi planuri pentru vineri seară.
CoverFest este un eveniment prezentat de Magazinul de Muzică, în colaborare cu Korona Music Club şi Casa Studenţilor şi este gândit alt­fel decât festivalurile care s-au mai desfăşurat la Casa Studenţilor. Organizatorii vor profita de spaţiul generos pentru a amenaja sala cu mese, scaune şi baruri mobile, încercând să creeze o atmosferă prietenoasă, care să aducă publicul mai aproape de artişti. Accesul la eveniment se va face pe baza unui bon de consumaţie în valoare de 15 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS